Wpływ miodu na przemiany metaboliczne zdrowych ludzi
Badania ostatnich lat wskazują, że miód pszczeli odznacza się korzystnym działaniem na wskaźniki hematologiczne i biochemiczne zdrowych ludzi i zwierząt. Stwierdzono, że miód usprawnia działanie układu czerwonokrwinkowego, wpływa korzystnie na przemianę lipidów i węglowodanów, wykazuje działanie na układ immunologiczny, układ sercowo-naczyniowy i oddechowy oraz na nerki i wątrobę. Świadczą o tym badania przeprowadzone na zwierzętach doświadczalnych i badania z użyciem zdrowych ochotników.
MASOWA ŚMIERĆ PSZCZÓŁ W POLSKICH PASIEKACH!
Masowa śmierć pszczół przestała być już tylko teorią o grożących nam katastrofach ekologicznych. Prawdopodobnie w wyniku zatrucia opryskami stosowanymi przez rolników, w niektórych polskich pasiekach zginęło nawet 85% pszczelich rodzin!
Jak wykorzystać miód w budowaniu odporności?
W obecnej sytuacji związanej z pandemią powinniśmy zdecydowanie skupić się na swoim zdrowiu i zadbać o budowanie odporności. Warto jednak robić to w naturalny sposób. Idealnym rozwiązaniem, które wesprze twoje zdrowie i odporność jest miód. Sprawdź, jak go stosować, by nie stracił swoich właściwości.