- today
- label Przepisy
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 400 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
Potrzebujesz:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu balsamicznego
2 łyżki drobno posiekanej szalotki
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka Angostura Aromatyczne Gorzkie
½ łyżeczki soli lnianej
¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
2 radicchio rosso
1 grejpfrut
1 pięść pekan
1
Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, szalotki, miód, musztardę, angosturę, sól i pieprz. Pozostaw opatrunek na 10 minut.
2)
Potrząśnij chrupiącymi orzechami na suchej patelni na średnim ogniu przez kilka minut i odłóż je na bok.
3)
Rozerwij liście sałaty na szorstkie kawałki. Odetnij skórkę i białą szynkę z grejpfruta i pokrój w cienkie plasterki. Nałóż go ładnie na półmisku.
4
Polej sosem i posyp orzechy tuż przed podaniem.
Komentarze (0)