1

Mąkę, cukier, sól i masło układaj w robocie kuchennym, aż uzyskasz ładne okruchy.

2)

Stopniowo wlewaj wodę, jednocześnie rozbiegając ciasto. Zatrzymaj się, gdy będziesz mieć miękkie i sklejające się ciasto.

3)

Uformuj ciasto w okrągły dysk, zawiń w folię i przechowuj w lodówce przez 30 minut.

4

Umyj łodygi rabarbaru i pokrój je w przekątne ok. 3 cm. Umieść je w misce.

5

Obierz skórkę z cytryny i odłóż na bok.

6

Zamień rabarbar w sok z cytryny i miód.

7

Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką blacie kuchennym, aż osiągnie ok. 0,5 cm grubości i podnieś na blachę do pieczenia. Jeśli trudno jest go rozwinąć, możesz najpierw zadać mu kilka ciosów.

8

Króliczki rabarbarowe rozchodzą się po parterze zygzakowatym wzorem (lub po prostu równomiernie na zewnątrz), z skrajną wolną krawędzią 5 cm.

9

Złożyć obręcz nad rabarbarem w kształcie wachlarza.

10

Wymieszaj jajko, posmaruj brzeg ciasta i posyp cukrem perłowym.

11

Smażyć ciasto przez 34–45 minut, aż ciasto stanie się złote i chrupiące.

12

Potrząśnij płatkami migdałów w złocie na suchej patelni na średnim ogniu.

13

Podawaj ciasto ciepłe, polane lodami, migdałami i skórką cytrynową.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili