HONEY LUCY BURGER
- Przepisy
- 0 upodobania
- 63 widoki
- 0 uwagi

1
Smażyć boczek na średnim ogniu na patelni, jednocześnie obracając. Kiedy boczek zaczyna się barwić i uwalniać tłuszcz na patelnię, posiekałeś czerwoną cebulę i mieloną wieprzowinę. Zmniejsz temperaturę i pozwól, aby wszystko stało się ciemnozłote.
2)
Następnie włóż miód na patelnię i obróć dobrze i dodaj ocet balsamiczny. Niech wszystko zagotuje się delikatnie do masy. Wlej to do miski i pozostaw na kilka minut do ostygnięcia.
3)
Rozgniataj niebieski ser gorczycowy i delikatnie włóż go w miąższ, gdy jest tak chłodny, że ser się nie topi.
4
Umieść cztery hamburgery na ręczniku papierowym z odrobiną oleju pod spodem. Te ciasta burgerowe powinny być trochę cienkie, ale nie tak połamane. Ważne jest, aby obchodzić się z nimi ostrożnie.
5
Rozłóż masę boczku na środku każdego burgera. Umieść pozostałe cztery burgery nad miąższem i delikatnie ściśnij, aby zrobić jednego burgera z nadzieniem w środku.
6
Posmaruj polewą burgera i umieść tę stronę na grillu lub patelni. Ważne jest, aby nie mieć zbyt wysokiej temperatury, ani na grillu, ani na patelni. W przeciwnym razie burger utknie i spłonie, a następnie zostanie zniszczony. Nadzienie powinno również pozwolić stopić się wewnątrz burgera bez konieczności popijania na zewnątrz. Przed odwróceniem szczotkuj glazurę stroną do góry.
7
Istnieją różne opinie, czy często zamieniać burgera podczas smażenia, czy tylko raz. Kiedy jest glazura, lubię kilka razy przewracać i szczotkować, ale uważaj, aby jej nie złamać.
8
Po zakończeniu burgera posmaruj wierzchnią warstwę glazury, aby uzyskać przyjemną powierzchnię. Pod koniec smażenia podgrzej chlebki burgerowe, aby stały się brązowe i chrupiące w środku. Przed załadowaniem burgera nałóż cienką warstwę majonezu na bochenek. Następnie umieść wierzch chleba na wierzchu. Na przykład podawaj z frytkami ze słodkich ziemniaków.
uwagi (0)