Potrzebujesz:
500 g filetów z łososia, w porcjach, bez skórki i kości
2 słodkie ziemniaki
2 pomarańcze
2 łyżki miodu górskiego
3 łyżki miodu akacjowego
1 brokuł, pokrojony
1 kalafior, pokrojony
2 łyżki miodu górskiego
sok z całej cytryny
pieprz
olej rzepakowy

o1

Porcje łososia przypraw najpierw solą i pieprzem.

2

Ugotuj słodkich ziemniaków i zetrzyj je na puree. Wytnij części pomarańczy i zmiksuj puree. Wyciśnij sok z reszty pomarańczy i wymieszaj z miodem akacjowym.

3

Smaż brokuły i kalafior w oleju rzepakowym na średnim ogniu przez około dziesięć minut. Na porcję nałóż dużo pieprzu, najlepiej świeżo mielony z młynka do pieprzu

4

Następnie smażyć łososia w oleju rzepakowym przez około dwie minuty z każdej strony.  Połóż dwie łyżki miodu leśnego , niech powstanie  karmel ładnie wokół ryby.

5

Następnie dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny i ugotuj go razem.

6

Podawać z puree ze słodkich ziemniaków, kalafiorem i brokułami.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili