ŁOSOŚ Z MIODEM GÓRSKIM I PUREE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW
- Przepisy
- 0 upodobania
- 34 widoki
- 0 uwagi

o1
Porcje łososia przypraw najpierw solą i pieprzem.
2
Ugotuj słodkich ziemniaków i zetrzyj je na puree. Wytnij części pomarańczy i zmiksuj puree. Wyciśnij sok z reszty pomarańczy i wymieszaj z miodem akacjowym.
3
Smaż brokuły i kalafior w oleju rzepakowym na średnim ogniu przez około dziesięć minut. Na porcję nałóż dużo pieprzu, najlepiej świeżo mielony z młynka do pieprzu
4
Następnie smażyć łososia w oleju rzepakowym przez około dwie minuty z każdej strony. Połóż dwie łyżki miodu leśnego , niech powstanie karmel ładnie wokół ryby.
5
Następnie dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny i ugotuj go razem.
6
Podawać z puree ze słodkich ziemniaków, kalafiorem i brokułami.
uwagi (0)