RZODKIEWKA PRAŻONA Z MIODEM
- Przepisy
- 0 upodobania
- 99 widoki
- 0 uwagi

1
Rzodkiewki dokładnie umyj. Zachowaj liście, jeśli są ładne, ale bądź ostrożny, oczyścić całą ziemię - i uważaj, aby nie złamać łodyg podczas procesu.
2)
Rzodkiewkę podziel na pół wzdłuż, z połową łodyg na każdej części
3)
Roztop masło na patelni na średnim lub wysokim ogniu i umieść rzodkiewki stroną do cięcia w dół.
4
Posyp solą i gotuj do miękkości, ale nadal zachowaj pewną odporność na żucie, ok. 10 minut.
5
Zalej miód i ocet, dopraw solą i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
6
Ostrożnie przenieś rzodkiewki na półmisek i posyp płatkami chili.
7
Podawaj resztki masła miodowego obok.
uwagi (0)