PIECZONA MARCHEWKA Z FETĄ, MIODEM I NATKĄ PIETRUSZKI
- Przepisy
- 0 upodobania
- 192 widoki
- 0 uwagi

4 porcje
40 MINUT
Potrzebujesz:
8 marchewek (Ev. 16 mini-marchewek. Najlepiej różne kolory.)
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
1 łyżka nasion kolendry
1 łyżeczka soli
1 pietruszka z pietruszki
1 mała pięść ziaren pistacji
150 g sera feta
1)Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
2)Ostrożnie szoruj marchewki. Jeśli mają łodygi, dobrze je przyciąć, aby pozostały 2-3 cm każdego z nich. Jeśli marchewka jest gruba, podziel ją na pół.
3)Umieść marchewki na blasze do pieczenia . Olej i miód i rozprowadź na całej powierzchni . Posyp nasionami kolendry i solą.
4)Piecz je w piekarniku przez ok. 30 minut lub do żółknięcia - korzenie są delikatne i mają lekko złoty kolor.
5)Połóż marchewki na półmisku, pokruszyć nad serem feta i posyp posiekaną natką pietruszki i pistacjami.
uwagi (0)