- today
- label Przepisy
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 369 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
1
Wytrzyj dokładnie rybę i usuń wszelkie kości za pomocą pincety.
2)
Nasmaruj dłonie niewielką ilością oleju, aby uniknąć różowych palców, skórki i z grubsza oderwać buraki. Obierz i zetrzyj imbir i posiekaj koperek. Zamień to razem.
3)
W misce wymieszaj pieprz, sól, cukier i skórkę z cytryny.
4
Umieść papier do pieczenia na dnie długiej patelni. Owinąć mieszankę soli wokół ryb po obu stronach, aby była całkowicie przykryta. Zrób to samo z mieszanką buraków.
5
Zawiń rybę w papier do pieczenia, a następnie w folię. Połóż folię lub patelnię i zważ ją za pomocą garnka / książki kucharskiej o pojemności ok. 1,5 kg. Pozostaw rybę na zimno przez 2 dni.
6
W misce wymieszaj musztardę, proszek musztardowy, miód i ocet do sosu musztardowego. Stopniowo wlewaj olej podczas ubijania. Sos powinien być gładki i kremowy. Podawaj sos na zimno do podania.
7
Dobrze przetrzyj łososia i podawaj w cienkich plasterkach wraz z chlebem żytnim, sosem musztardowym, czerwoną cebulą w plasterkach, koperkiem i kaparami.
Komentarze (0)