- today
- label Przepisy
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 361 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
Potrzebujesz:
1 jajko
60 ml wody
60 ml mąki z ciecierzycy (zwanej także Mąką Gram)
½ łyżeczki soli lnianej plus dodatkowe do podania
1 orzech włoski pięści
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia i dodatkowe do serwowania
1 rukula siostrzeńca
1 żarówka
1 łyżka miodu
Świeżo zmielony pieprz
1
Wymieszaj jajka, wodę, mąkę i sól.
2)
Wstrząśnij orzechami włoskimi na suchej patelni na średnim ogniu, aż będą złote. Odłóż je na bok.
3)
Rozgrzej olej na patelni na średnim lub wysokim ogniu i wlej do ciasta.
4
Smaż placek, aż będzie ugotowany. Jeśli trudno go przewrócić, po prostu usmaż go z jednej strony.
5
Unieś go na duży talerz i rozłóż rukulę na naleśniku.
6
posiekaj cebulę w plastry liściaste wraz z mandoliną (lub bardzo ostrym nożem) i umieść na wierzchu.
7
Rozłóż orzechy włoskie, niektóre całe, inne zmiażdżone.
8
Polej odrobiną oliwy z oliwek i ok. 1 łyżka miodu.
9
Posyp solą i pieprzem i podawaj.
Komentarze (0)