Sałatka z buraków, orzechów i miodowym dressingiem
- Zupy
- 0 upodobania
- 108 widoki
- 0 uwagi
Sałatka z buraków, orzechów i miodowym dressingiem
Składniki:
- 3 średnie buraki
- Garść orzechów włoskich, podprażonych
- 100 g sera feta
- Mix sałat (np. rukola, szpinak, roszponka)
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Buraki umyj, obierz i ugotuj lub upiecz, aż będą miękkie. Pokrój w kostkę.
- W dużej misce połącz buraki, orzechy, ser feta i mix sałat.
- W małej miseczce wymieszaj miód, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, tworząc dressing.
- Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.
- Podawaj na zimno jako lekki posiłek lub dodatek.
uwagi (0)