Sałatka z buraków, orzechów i miodowym dressingiem

Składniki:

  • 3 średnie buraki
  • Garść orzechów włoskich, podprażonych
  • 100 g sera feta
  • Mix sałat (np. rukola, szpinak, roszponka)
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Buraki umyj, obierz i ugotuj lub upiecz, aż będą miękkie. Pokrój w kostkę.
  2. W dużej misce połącz buraki, orzechy, ser feta i mix sałat.
  3. W małej miseczce wymieszaj miód, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, tworząc dressing.
  4. Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.
  5. Podawaj na zimno jako lekki posiłek lub dodatek.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili