Kanapka z kozim serem i miodem
- NA ŚNIADANIE
- 0 upodobania
- 113 widoki
- 0 uwagi

Kanapka z kozim serem i miodem
1. Przygotować chleb – w tym przypadku idealnie sprawdzi się jasne pieczywo, zwłaszcza doprawione określonymi przyprawami- na przykład oregano. Najlepiej podgrzać je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, opiekaczu lub tosterze.
2. Pieczywo posmarować masłem, pokroić kozi ser i umieścić go na kromkach chleba. Dodać miód i ewentualne przyprawy. Szczególnie polecamy takie dodatki jak mozzarella lub parmezan, oregano, sól i pieprz oraz mieszaninę włoskich ziół. Dobrym pomysłem będzie również dorzucenie suszonych lub surowych pomidorów, oliwek lub przysmażonych wcześniej pieczarek. Do mieszanki świetnie pasuje również dodatek awokado.
3. Otrzymana potrawa stanowi bardzo dobre źródło tłuszczów, cukrów i białka - a więc kompletu niezbędnych organizmowi składników odżywczych. Dodatkowo, dostarcza szeroką gamę witamin oraz substancji mineralnych. Świetnie sprawdzi się jako imprezowa przekąska lub po prostu zdrowe i odżywcze drugie śniadanie.
uwagi (0)