Sałatka z kozim serem, orzechami i miodowym dressingiem

Składniki:

  • Mix sałat (rukola, szpinak, roszponka)
  • 100 g sera koziego
  • Garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. W dużej misce umieść mix sałat.
  2. Ser kozi pokrój na małe kawałki lub kruszy go rękami.
  3. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni przez kilka minut, aż będą lekko złociste.
  4. W małej miseczce wymieszaj miód, oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz, tworząc dressing.
  5. Na sałacie rozłóż kawałki sera koziego i podprażone orzechy.
  6. Polej sałatkę miodowym dressingiem tuż przed podaniem.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili