Pieczone bataty z miodem i cynamonem

Składniki:

  • 2 duże bataty
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Bataty obierz i pokrój w kostkę.
  3. W misce wymieszaj miód, oliwę z oliwek, cynamon, sól i pieprz.
  4. Pokrojone bataty wrzuć do miski z mieszanką miodową i dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż bataty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 25-30 minut, aż będą miękkie i lekko zrumienione.
  6. Podawaj jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili