Marchewki glazurowane miodem i imbirem
- Dania jarskie
- 0 upodobania
- 69 widoki
- 0 uwagi
Marchewki glazurowane miodem i imbirem
Składniki:
- 500 g młodych marchewek
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka startego imbiru
- Sól do smaku
- Posiekana natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
- Marchewki umyj, obierz i ewentualnie przekrój na pół, jeśli są bardzo duże.
- W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj marchewki i gotuj przez około 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące. Odcedź.
- W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu, dodaj imbir i smaż przez około 1 minutę.
- Dodaj miód i sól, a następnie dodaj ugotowane marchewki. Smaż, mieszając, przez około 5-7 minut, aż marchewki będą dobrze pokryte glazurą.
- Przełóż marchewki na talerz, posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.
Składniki:
- 500 g młodych marchewek
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka startego imbiru
- Sól do smaku
- Posiekana natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
- Marchewki umyj, obierz i ewentualnie przekrój na pół, jeśli są bardzo duże.
- W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj marchewki i gotuj przez około 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące. Odcedź.
- W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu, dodaj imbir i smaż przez około 1 minutę.
- Dodaj miód i sól, a następnie dodaj ugotowane marchewki. Smaż, mieszając, przez około 5-7 minut, aż marchewki będą dobrze pokryte glazurą.
- Przełóż marchewki na talerz, posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.
uwagi (0)