Marchewki glazurowane miodem i imbirem

Składniki:

  • 500 g młodych marchewek
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Sól do smaku
  • Posiekana natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Marchewki umyj, obierz i ewentualnie przekrój na pół, jeśli są bardzo duże.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj marchewki i gotuj przez około 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące. Odcedź.
  3. W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu, dodaj imbir i smaż przez około 1 minutę.
  4. Dodaj miód i sól, a następnie dodaj ugotowane marchewki. Smaż, mieszając, przez około 5-7 minut, aż marchewki będą dobrze pokryte glazurą.
  5. Przełóż marchewki na talerz, posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

Składniki:

  • 500 g młodych marchewek
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Sól do smaku
  • Posiekana natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Marchewki umyj, obierz i ewentualnie przekrój na pół, jeśli są bardzo duże.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj marchewki i gotuj przez około 5 minut, aż będą miękkie, ale nadal chrupiące. Odcedź.
  3. W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu, dodaj imbir i smaż przez około 1 minutę.
  4. Dodaj miód i sól, a następnie dodaj ugotowane marchewki. Smaż, mieszając, przez około 5-7 minut, aż marchewki będą dobrze pokryte glazurą.
  5. Przełóż marchewki na talerz, posyp natką pietruszki i podawaj na ciepło.

Udostępnij ten post

uwagi (0)

Brak komentarzy w tej chwili