Kuskus z warzywami i miodowo-cytrynowym dressingiem
- Dania jarskie
- 0 upodobania
- 81 widoki
- 0 uwagi
Kuskus z warzywami i miodowo-cytrynowym dressingiem
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
- 1 ogórek, pokrojony w kostkę
- 1 czerwona cebula, posiekana
- 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W dużej misce połącz ugotowany kuskus, papryki, ogórek, cebulę i natkę pietruszki.
- W małej miseczce wymieszaj miód, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, tworząc dressing.
- Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.
- Podawaj na zimno jako lekki posiłek lub dodatek.
uwagi (0)