

Właściwości lecznicze miodu gryczanego:
- działanie oczyszczające i wzmacniające naczynia krwionośne,
- przyniesie ulgę osobom cierpiącym na miażdżycę i choroby serca,
- magnez zawarty w miodzie, reguluje rytm pracy serca, a także wspomaga układ nerwowy,
- przyspiesza gojenie się ran,
- odtruwa wątrobę, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi,
- stosowany przy osłabieniu pamięci i stanach psychicznego i fizycznego wycieńczenia,
- miód gryczany jest jednym z miodów o największej aktywności antybiotycznej.
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Zapraszamy do kupna naturalnego miodu gryczanego wysokiej jakości z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego.
W swojej pierwotnej postaci – płynnej patoki, ma kolor ciemno-brązowy, ciemno-herbaciany do brunatnego. Po skrystalizowaniu ma barwę jaśniejszą od patoki i konsystencję krupkowatą. Posiada bardzo silny aromat kwiatów gryki, a smak ostry, lekko piekący. Dzięki temu nadaje się on do wypieków wonnych ciast, pierników, mazurków.
Istotna cecha, to prawie 100% przyswajalność pierwiastków z miodu, która powoduje, że odgrywają one istotną rolę jeśli miód ten spożywa się często i regularnie. Ze względu na dużą ilość mikroelementów i substancji odpornościowych oraz łatwo przyswajalnej glukozy sprawia, iż miód ten ma najwyższą przydatność w leczeniu anemii u dzieci i dorosłych, a także w wzmocnieniu układu immunologicznego i ogólnej poprawy metabolizmu człowieka niezależnie od wieku.
Dzięki dużej zawartości rutyny, substancji oczyszczającej naczynia, polecany jest przy miażdżycy, chorobie wieńcowej i nadciśnieniu tętniczym. Sprzyja odbudowie komórek kostnych, wzmacnia układ odpornościowy. Przyspiesza gojenie ran i zrastanie kości. Polecany również przy zapaleniach nerek i opłucnej, stanach osłabienia pamięci, leczeniu jaskry, osłabionego wzroku i słuchu.
W zależności od daty rozlewu miodu do słoików, miód wysyłamy w postaci płynnej lub skrystalizowanej.
Właściwości lecznicze miodu gryczanego:
- działanie oczyszczające i wzmacniające naczynia krwionośne,
- przyniesie ulgę osobom cierpiącym na miażdżycę i choroby serca,
- magnez zawarty w miodzie, reguluje rytm pracy serca, a także wspomaga układ nerwowy,
- przyspiesza gojenie się ran,
- odtruwa wątrobę, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi,
- stosowany przy osłabieniu pamięci i stanach psychicznego i fizycznego wycieńczenia,
- miód gryczany jest jednym z miodów o największej aktywności antybiotycznej.
Jak stosować miód?
- Miód należy stosować systematycznie, w celach profilaktycznych. Podstawowa dzienna dawka miodu dla każdej osoby wynosi 20g.
- Miód spożywamy z pieczywem, dodajemy do przestudzonej herbaty, mleka, do soków owocowych i warzywnych oraz do różnych potraw i ciast. Wykazano jednak, że najlepsze efekty otrzymuję się po spożyciu miodu w postaci roztworu wodnego (1 łyżeczka na szklankę letniej wody), przygotowanego na 10-12 godzin przed spożyciem.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Właściwości lecznicze miodu gryczanego:
- działanie oczyszczające i wzmacniające naczynia krwionośne,
- przyniesie ulgę osobom cierpiącym na miażdżycę i choroby serca,
- magnez zawarty w miodzie, reguluje rytm pracy serca, a także wspomaga układ nerwowy,
- przyspiesza gojenie się ran,
- odtruwa wątrobę, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi,
- stosowany przy osłabieniu pamięci i stanach psychicznego i fizycznego wycieńczenia,
- miód gryczany jest jednym z miodów o największej aktywności antybiotycznej.